Gratis proeftraining

Bijna de helft van de mensen met prediabetes en diabetes type 2 heeft in enige mate last van chronische pijn. Chronische pijn maakt het leven een stuk minder aangenaam. Het kan zorgen voor problemen met slapen, bewegen en werken.


Jimm-e behandelingen helpen direct bij:

Gewrichtsklachten
Een pijnlijke schouder, stijve vingers of handen, een minder beweeglijke heup. Het kan een gevolg zijn van je diabetes. Diabetes kan je bindweefsel aantasten. Het wordt stugger en minder rekbaar. Dit merk je aan je gewrichten. Die worden minder beweeglijk en op den duur pijnlijk. 


Slapen
Als je diabetes hebt, is het erg belangrijk om zo goed mogelijk te slapen. Een slechte nacht (minder dan 6 uur) zorgt voor verstoorde bloedsuikerwaarden. Slaap je regelmatig slecht, dan kunnen de verstoorde waarden op de lange termijn schade veroorzaken aan bloedvaten en organen. 


Stress verlagen
Bij stress komen er extra hormonen in je lichaam. De chronische verhoging van stresshormonen zorgt er waarschijnlijk voor dat het lichaam minder goed reageert op insuline. Daardoor raakt de bloedsuikerspiegel van slag. 

Vetverbranding herstellen
Bij Diabetes Type 2 zijn bloedglucose daling en afvallen het belangrijkste. Vetverbranding heeft hierop een zeer grote invloed. Het is belangrijk om te weten dat eetlust en vertering automatische processen zijn. Door teveel aan buikvet, is dat vaak verstoord; door voedsel veroorzaakt en ook door voedsel versterkt. Het lichaam krijgt steeds meer moeite met het verwerken van grote hoeveelheden snel opneembare koolhydraten. De productie van insuline wordt door toenemende ongevoeligheid (insulineresistentie) zó hoog, dat andere hormonen die normaal de vetverbranding stimuleren, continue onderdrukt worden.
 

Bewegen
Door te bewegen verbetert bij diabetes je insulinegevoeligheid,  waardoor je bloedsuikerspiegel minder hoog wordt. Daarnaast krijg je een fit gevoel, blijf je goed op gewicht en heb je minder last van stress. Kortom, je zit lekkerder in je vel.


Gewrichtsklachten voorkomen
Waarschijnlijk spelen langdurig hoge bloedglucosewaarden een rol. De beste manier om gewrichtsklachten te voorkomen, is de leefstijl veranderen en te blijven bewegen.

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer.

Akkoord