Gratis proeftraining

Jimm-e training

Word ik moe van een Jimm-e training?

De meeste mensen voelen zich niet moe na een Jimm-e training. Dit komt doordat je hartslag nauwelijks stijgt tijdens de training. De meesten mensen krijgen na een training wel lichte spierpijn.

Krijg ik spierpijn van een Jimm-e training?

De meeste mensen ervaren milde spierpijn na een training. De mate van spierpijn is afhankelijk van de intensiteit van de training. Deze intensiteit bepaal je uiteraard samen met jouw personal trainer. 

 

Wat is EMS training?

Een Jimm-e training is gebaseerd op EMS. EMS is de afkorting voor Elektro Musculaire Stimulatie, hierbij train je dankzij subtiele impulsen met extra weerstand. In de topsport en revalidatie is EMS training een oude, beproefde en wetenschappelijk geteste methode om prestaties te verbeteren en herstel te versnellen bij letsel.
Dit komt doordat je dieper gelegen spieren, ​die normaal niet snel door je eigen lichaam worden aangestuurd, wel met EMS training kan bereiken.​ Buiten de topsport en revalidatie is deze techniek nu ook beschikbaar om het volledige lichaam te trainen.

Is sporten bij Jimm-e geschikt voor iedereen?

Een Jimm-e training is heel laagdrempelig, ook als je nog nooit gesport hebt. Jouw personal trainer staat naast je en doet de oefeningen voor. Samen kies je de juiste intensiteit. Daarnaast houden we altijd rekening met eventuele blessures of fysieke beperkingen. Sporten bij Jimm-e mag vanaf 18 jaar.

Is één van onderstaande dingen van toepassing op jou? Dan adviseren we je om geen Jimm-e training te doen.

  • Zwangerschap
  • Dragen van een pacemaker
  • Ontstekingen (bacterieel of viraal) 

Hoe voelt EMS training?

EMS training voelt alsof je beweegt in een bad vol met stroop. De meeste mensen ervaren de impulsen als een kriebel of lichte trilling. Met jouw personal trainer bouw je de intensiteit van de impulsen heel geleidelijk op.

Wat zijn de voordelen?

Waar je in de sportschool zeker 3 uur intensief moet trainen, kun je bij Jimm-e met een training van 20 minuten per week hetzelfde resultaat bereiken. Je traint niet met gewichten, maar met weerstand door middel van impulsen die via het Jimm-e pak op de huid worden overgedragen. De intensiteit kan per spiergroep afzonderlijk worden ingesteld. Zo kunnen specifieke spiergroepen extra intensief getraind of juist ontzien worden. Met de training kan iedereen, van ongetraind tot topsporter, in korte tijd resultaat behalen. 

Voorafgaand aan de training bespreken we met jou welke doelen je wil behalen. Jimm-e training kan gebruikt worden voor afslanken, krachttraining, versterken van spieren, core training bij rugklachten, bekkenbodem versterken, hypermobiliteit, cellulite vermindering en revalidatie.

Na hoeveel trainingen zie ik resultaat?

Al na de eerste Jimm-e training zul je een voldaan gevoel ervaren, alsof je meerdere uren in de sportschool hebt getraind. Na enkele trainingen merk je de eerste “meetbare” effecten, zoals een hoger energieniveau, huidverbetering en meer spierkracht.

Wat houdt de proeftraining in?

Een gratis proeftraining duurt ongeveer 50 minuten. Je bespreekt jouw doelstellingen, wensen en eventuele (fysieke) beperkingen met een van onze personal trainers. Daarna ontvang je een setje onderkleding en geven we je een Jimm-e pak in jouw maat. Je trekt je onderkleding aan in één van onze privé kleedkamers, hierna helpen we je met het aantrekken van het Jimm-e pak. Dan begint de training! We beginnen rustig, zodat je kan wennen aan de impulsen. De hele training word je begeleid door een personal trainer. De training duurt in totaal twintig minuten.

Ga ik zweten van een Jimm-e training?

EMS training bij Jimm-e is gericht op jouw spieren. Je hart-long functie wordt niet intens aangesproken, hierdoor zweten de meeste mensen weinig. Als je normaal gesproken snel zweet is de kans aanwezig dat je tijdens EMS training ook licht gaat zweten. De oorzaak hiervan is krachtinspanning en de warmte die daardoor in je lichaam ontstaat. De meesten mensen kunnen prima een training doen om vervolgens naar werk of andere bezigheden te gaan.

Hoe vaak per week kan ik trainen bij Jimm-e?

Wanneer je begint met de trainingen bij Jimm-e is vaak 1 keer per week trainen voldoende. Wil je graag sneller resultaat? Dan raden we je aan om 2 keer per week te trainen bij Jimm-e. 

Praktisch

Wat moet ik eten en drinken vóór en na een training?

We adviseren je om minimaal 500 ml water te drinken voor en na de training. Verder is het verstandig om een dag van te voren en twee dagen na de training niet intensief te trainen. Een wandeling, licht fietsen, of zwemmen kan natuurlijk wel. Dit is nodig om je lichaam goed te laten herstellen.

Wat gebeurt er als ik te laat ben?

We hebben 30 minuten per training, dat is inclusief het aan- en uittrekken van het Jimm-e pak. Als je te laat bent zullen we de training inkorten, zodat we de volgende keer weer op tijd kunnen beginnen.

 

Wat moet ik meenemen?

Je hoeft niks mee te nemen wanneer je komt trainen bij Jimm-e. Je kan zelf ervoor kiezen om sokken met nopjes of sportschoenen mee te nemen, maar dit is niet verplicht. Tijdens de training is er een kluisje aanwezig om je kleding en andere persoonlijke spullen in op te bergen. 

 

Welke kleding moet ik aan?

Je komt in je eigen kleding naar de Jimm-e studio. In de Jimm-e studio trek je speciale onderkleding aan waar het Jimm-e pak overheen gaat. Je hoeft dus geen sportkleding mee te nemen of vooraf aan te doen. Tijdens de proeftraining leggen wij een setje onderkleding voor je klaar. Je kunt trainen op blote voeten, sokken met nopjes of op sportschoenen. 

Kan ik kiezen met wie ik train?

Je traint met één of twee andere leden. Je ziet niet met wie je samen traint. Wil je samen trainen met een bekende? Dan kan dit mits je dit van te voren afspreekt en samen reserveert op dezelfde tijd.

Gezondheid

Met welke blessures en aandoeningen kan ik bij Jimm-e trainen?

EMS training heeft een lage belasting op je gewrichten, hierdoor is de training perfect bij de volgende klachten:

  • Rug, nek, schouder en klachten
  • Bekkenbodem klachten en incontinentie
  • Artrose, Artritus, Reuma en Fybromyalgie
  • COPD

Bel gerust als je vooraf vragen wil stellen over jouw situatie.

 

Hoe snel mag je na een bevalling met Jimm-e beginnen?

In het algemeen geeft het lichaam uitstekend aan wanneer het voldoende hersteld is van de bevalling. Heb je nog restricties aangaande sporten? Overleg voor het exacte moment dan even met de behandelende arts of verloskundige.

Ik heb overgewicht, kan ik bij Jimm-e trainen?

EMS training is een laagdrempelige manier om te sporten, ook als je overgewicht hebt. De Jimm-e pakken zijn flexibel en beschikbaar tot maat 48. Twijfel je? Dan ben je van harte welkom op een proeftraining waar we samen naar het  Jimm-e pak kijken. Een proeftraining is altijd samen met een personal trainer, hier zijn geen andere Jimm-e leden bij aanwezig

 

Kan ik trainen met borstimplantaten?

Ja dat kan. De impulsen in het borst gedeelte kunnen onafhankelijk worden gestimuleerd. Bij gevoeligheid kunnen de impulsen plaatselijk lager gezet worden.

Kan ik afvallen met Jimm-e training?

EMS training helpt bij de verhoging van jouw stofwisseling. Door het zeer hoge energieverbruik van jouw spieren tijdens een EMS training, neemt het vetgehalte af en de spiermassa toe. Hierdoor verbrand je niet alleen meer calorieën tijdens en kort na de training, maar ook tijdens de dagen daarna. Het is een must om naast je EMS training ook een gezond voedingspatroon te hanteren. Bij Jimm-e helpt jouw voedingscoach je online met het aanpassen van jouw levensstijl, om blijvend af te vallen. Het is gemakkelijk, je mag veel eten, geschikt voor het hele gezin, binnen 20 minuten op tafel en vooral ook heel lekker.

Zo werkt sporten bij Jimm-e

Reserveer via de app

Kom naar de studio

Trek je Jimm-e pak aan

Efficiënte fullbody workout

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer.

Akkoord